Tack mina kollegor för detta ljuvliga citrusträd!
Har idag känt mig "bra", cellgifterna har nu troligtvis gått ur kroppen, så nu blir det att ladda inför lördagen då nästa dos ska påbörjas.
Förmiddagen inleddes med en långpromenad för hela familjen! De var väldigt halt men vi promenerade en timme. Väl hemma i vår Skogspark var flera av grannarna ute med sina barn, de lekte i snöhögarna. Vilken vårvinter! Väl inne bakade minstingen och jag vilket var länge sedan! Provade sedan ett nytt matrecept! Toppen gott!
Färsrutor med medelhavsfyllning
FÖR 4 PERSONER
400 g kalv-, nöt- eller blandfärs
1/2 gul lök
2 msk dijonsenap
2 msk kapris
75-100 g fetaost
1 tsk timjan
2 msk japansk soja
1 dl vatten, vitt vin eller matlagningsgrädde
smör
Gör så här
FÖR 4 PERSONER:
1. Knåda ihop färsen och lägg den mellan 2 stora bitar plastfolie. Platta ut färsen till en stor, tunn fyrkant (ca 30 x 25 cm). Ta bort plasten, dela färsen i 4 lika bitar.
2. Skala och finhacka löken. Bre senap på varje färsbit, men lämna 1 cm runtom. Fördela lök, kapris och grovriven eller smulad fetaost ovanpå senapen. Strö över timjan.
3. Vik ihop varje färsruta och tryck till kanterna, så att inte fyllningen läcker ut under stekningen. Krydda med peppar.
4. Stek färsrutorna i 1 msk smör 2–3 minuter på varje sida tills köttet är genomstekt.
5. Häll på soja och vatten, vin eller grädde mot slutet och låt biffarna småkoka i skyn någon minut.
6. Servera färsrutorna med skyn och gärna en ljummen pastasallad med körsbärstomater, oliver och färsk basilika.
Igår hade äldsta sonen hockeycup på hemmaplan (de kom på 4:e plats av 6 lag). Hockeysäsongen är nu på sin slutkläm.
Minstingen och jag var i Hedemora hos mamma och pappa under dagen. Vi var på loppis och gjorde några inköp: en leksaksbil, en ram, Kalle Anka Pocket, en glasburk att ha ett stort ljus i och en VÄSKA (oanvänd) såklart!
På em gick vi en långpromenad då jag tog denna bild.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar