fredag 17 september 2010

Uppsala tor med röntgen


Idag genomfördes denna spec röntgen i Uppsala. Hade fått information innan att det skulle ta mellan 1- 1 tim 30 min. Tänkte att det var länge, men det tog 1 tim och 15 min. Endast iklädd sjukhus skjorta, trosor och strumpor låg jag där igen i detta bankande ljud. Hade radion på i hörselkåporna men ibland hördes inte musiken pga av det höga ljudet från apparaten. Ett märkligt ljud med obehag men ändå tror jag att jag somnade en stund. Halva tiden tog de bilder utan kontrast i blodet och halva tiden sprutade de kontrast in i blodet. Idag började det klia på näsan och jag försökte finna en lösning på hur jag skulle kunna klia..... Det gick inte.
Ett av minan smycken försökte jag ha på mig av "misstag" men det gick inte. Kändes inte bra att ta av det. Inget smink får man ha på sig under röntgen. Precis som jag skulle behöva det..... Tänk att det är metallpartiklar i mascara som stör bilderna.
Inför varje röntgen och läkarbesök har jag fått ett par strumpor att ha på mig, av min kära vän M så väl idag. Fick dem på posten igår då hon är bortrest. Vi är skrockfulla i detta.

En lunch på stan med käraste. Mycket politik på stan. Besökte en elegant provhytt med ringklocka då hjälp så behövs. Stiligt och häftigt! Tänkte göra ett litet bus då käraste var där inne, men skärp dig Vilja. Jag kan ju vara ganska busig även om jag alltid har valt mina tillfällen, som jag brukar säga till käraste:- Även fina damer..................... (lämnar öppet för tolkning).

Uppsala är en vacker stad men jag kan tyvärr inte njuta då min känsla av biverkningar av cellgifter och strålning ger sig tillkänna när vi närmar oss city.

Nu är det väntan igen.......... på ett svar från läkaren.

Igår var jag på föräldramöte. Det kändes skönt att jag varit där och att jag klarade det utan yrsel.

5 kommentarer:

  1. Vad duktig du är som står ut med allt detta men det finns nog inte något bättre sätt än ditt att hantera denna situation... Jag somnade på torsdag kväll medans jag höll tummarna för dig så nu hoppas vi på ett positivt resultat. Skönt att kramperna blir mindre, det måste ju vara ett bra tecken, många kramar S

    SvaraRadera
  2. Håller alla fingrar och tår för ett positivt resultat!!! Kram Malin F

    SvaraRadera
  3. Duktiga du som klarat av den tuffa rtg. undersökningen ännu en gång! Jag/Vi håller tummarna, stoor kram.

    SvaraRadera
  4. Hej!
    Hoppas att allt är väl.
    Det är så knepigt med din blogg.
    Jag väntar liksom på svaren!
    Magnetröntgen är ju ibland så bra att två svar kan vara bättre än ett.
    För övrigt hoppas jag att du har vackra hösttagar! Såg en underbar bild i Södran från Säterdalen.
    Magnetröntgenljuden är verkligen konstiga men tidsupplevelsen blir knepig också. Först högt och konstigt och instängt men sedan hypnotiserande så all den där tiden tar slut, genom att man tar ett ljud i taget.
    mvk
    F

    SvaraRadera
  5. Förstod på din kommentar att du vill ha lite respons av mig. Inget röntgensvar ännu men igår kväll stod jag inte ut så jag mailade hans sekr. som idag meddelade att han hör av sig så snart han kan..........Kram

    SvaraRadera

 

Antal besökare totalt:
Antal besökare i dag:
Antal besökare online: