tisdag 17 november 2009

"Tänd ett Ljus och låt det brinna, låt aldrig hoppet försvinna, det är mörkt nu men det blir ljusare igen....."

Morgonen började med familjefrukost som idag avslutades med att vi TÄNDE LJUSET FÖR MIN HÄLSA! Då äldste sonen tog till ord och sa:- "Tänd ett ljus och låt det brinna, låt aldrig hoppet försvinna. Det är mörk nu men det blir ljusare igen...., ville jag gå sönder av kärlek och smärta......
Jag har känt mig extra pigg idag. Jag tror att det är all positiv energi ni sänt mig, med era ljus och tankar. TACK!


Annars har jag uträttat lite ärenden på stan. På em var M och gjorde mig sällskap då mamma skulle och försköna sig. Tack M för att du kom!

Klippning var min sista aktivitet under kvällen även om jag blev klippt och inte klippte. Det blev en rejäl förändring men jag var i behov av detta. Viktigt då de ska mäta ut på mitt huvud var strålningen ska träffa..... Jag kan inte ha min kalufs då, för det är vad det är, även då den är vältrimmad. Min vän A-K, frisör utförde klippningen och kommenterade håret på golvet som: - Så där mycket hår har inte jag! (Trots att hon är långhårig). TACK!


Umgänge med familjen och matlagning stod annars i fokus, och som ni ser lite bloggande.

Måndag 16 november

Idag påbörjade jag något som jag endast i fantasin drömt om de senaste åren, handarbete. Det blir som ett gift, man vill ju fortsätta.......... Jag ska visa er då jag har ett färdigt alster. Med tanke på mitt yrke så skulle man ju kunna tro att jag är specialist på detta, men så är inte fallet. Det är yrkesprofessionen dåtid?! På em hade jag M O-F på besök som kom med godsaker. Hårt bröd från Annas Bageri var en höjdare. TACK!
Även J kom över en sväng med lite inredningstidningar och en Glögg från Mur & Kammin. TACK!

Under kvällen hade jag ett gott samtal med min bror då han fick mig att GAPSKRATTA åt ett "practical joke". Du vet vilken HUMOR jag har!

Söndag 15 november

Var på äldste sonens hockeymatch vilket var mycket trevligt att se på. Det var länge sedan. Tänk att hockeykulturen är speciell, har ingen annan kommentar, men jag har längtat att se på honom!

På em gjorde jag en god middag och bjöd familjen och pappa och mamma på. Idag ingick en efterätt, Lundapaj som jag gjort sedan universitetsstudierna i Lund. Den är mycket enkel och god.

Lundapaj med frukt och el. bär:
Valfri frukt el bär som breds ut i en ugnsfast form.
Smält 125 g margarin i en kastrull.
Häll i 2 dl socker, 1,5 dl vetemjöl och 1,5 tsk bakpulver. Rör om. Bred ut degen över fruken/bären
Ugnstemp 200 grader ca 25 min(degen ska få lite färg).
Servera med grädde el. vaniljsås!

Tycker tom receptet lyser studentliv, men alla som smakat den, gammal som ung har gillat den. Så prova!

Lördag 14 november

Idag var jag och tittade på äldste sonens träning vilket var mycket länge sedan. Nu är det nästan som man måste gå över barriärer på vissa platser.... Det är skönt då man passerat!

Min vän S från LC var hit med en flaska glögg med gott till! Det uppskattar jag!



Lördag kväll tillagade jag familjens special: Nachostallrik. Alla nöjda utom minstingen som detta tillfälle kommenterade med:-Jag tar nog gröt........ Denna kommentar fällde även min bror många gånger under vår uppväxt, då han klagade på att jag skulle ha modern mat (varma smörgåsar el pizza) på lördagkvällarna(

En tallrik för en hockeyspelare?!

UPPSALA IMORGON!

3 kommentarer:

  1. Mmm,yrkesproffesionens gamla handarbetande gjorde mig orolig idag när vår vän G satt och stickade. Jag blev orolig och bestämde mig för att inte vara orolig, utifrån att alla våra vägar äro till det bästa.
    Jag är glad att gårdagen gav kraft att ösa ur idag.
    mvk
    F

    SvaraRadera
  2. Oj vad mycket du har hunnit med! Lundapajen var länge sen! *Nostalgitripp*

    Haha, minns, apropå din kalufs, den där silikongrejen du använde för att få styr på det, hihihi...

    Mina småkillar spelar också hockey och det är så himla kul att titta på! Det är ju en speciell sport, men är man gift med en Modo-fanatiker så är man.;o)

    En skön kväll önskar jag dig och de dina! Kram!

    SvaraRadera
  3. OOO! Glömde önska LYCKA TILL i Uppsala imorgon! Lycka till!

    SvaraRadera

 

Antal besökare totalt:
Antal besökare i dag:
Antal besökare online: